Γίνε φίλος ή μέλος του ΕΣΠ

Τα μέλη του σωματείου αποτελούν τον πυρήνα της δουλειάς του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία μας και την ανεξαρτησία μας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε όσους την έχουν πραγματική ανάγκη. Επιπλέον, διαφυλάσσουν την αμεροληψία μας στο να καταγγέλλουμε τις ελλείψεις των κρατικών δομών στην διαχείριση των προσφύγων και των ανθρώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Ποιος μπορεί να γίνει μέλος;

• Πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή
  • Θέλεις να συμβάλλεις στην αντιμετώπιση μιας από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές κρίσεις των ημερών μας
  • Πιστεύεις ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία
  • Πιστεύεις ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι υποχρέωση του κάθε ενός από εμάς
  • Τότε μπορείς να γίνεις μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες!

Σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Καταστατικού, μέλη του σωματείου μπορούν να γίνουν ενήλικα πρόσωπα που διέπονται από ανθρωπιστικές αξίες και τις αρχές του ΕΣΠ και αποδέχονται τους σκοπούς του Σωματείου και αναλαμβάνουν να τηρούν το Καταστατικό του. Το ΕΣΠ ενθαρρύνει την εγγραφή μελών που έχουν αναγνωρισθεί ως πρόσφυγες.

Γιατί να γίνω μέλος;

• Ως μέλος του σωματείου, λαμβάνεις μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, έχοντας το δικαίωμα συμμετοχής στην Ετήσια Γενική Συνέλευση
  • Έχεις το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από μέλη
  • Ως μέλος, μπορείς να συμμετέχεις στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που οργανώνει το ΕΣΠ
  • Θα λαμβάνεις προσωπική ενημέρωση για τα νέα του ΕΣΠ
  • Θα γίνεις μέλος της μεγαλύτερης και παλαιότερης ελληνικής οργάνωσης για την προστασία των προσφύγων

Πως θα γίνω μέλος?

• Να συμπληρώσεις τη φόρμα μέλους.
  • Να καταβάλετε την ετήσια συνδρομή (20 ΕΥΡΩ/χρόνο)
  • Θα λάβετε από εμάς σχετική ενημέρωση καθώς και απόδειξη για την εγγραφή σας και σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με τις επόμενη συνάντηση των μελών

Αναφορά Δράσης

90% Παροχές προς πρόσφυγες